La graniţa dintre cer şi pământ, în locul unde munţii şi norii se intâlnesc – aici stăm noi – la Fundata. Răsfirat peste dealuri şi văi, acest sat de munte se află în cel mai înalt punct al culoarului Rucăr- Bran, fiind, totodată, localitatea aflată la cea mai mare altitudine din România – 1400 metri.

Este un loc binecuvântat, a cărui frumuseţe constă în faptul că civilizaţia umană nu a reuşit încă să asuprească frumuseţile naturii.

 

              „Veşnicia s-a născut la sat”
Lucian Blaga

Colinele acoperite de păduri de foioase şi conifere, alături de păşunile alpine, unde doar jnepenii au curaj să locuiască, alcătuiesc peisajul ce ne înconjoară.

Din depărtare, ne privesc semeţe crestele munţilor Bucegi şi Piatra Craiului, coloşi abrupţi de piatră ce par să străpungă cerul, acoperiţi de zăpadă între cinci şi şapte luni pe an.

Am venit aici, la Fundata, pentru prima dată, acum peste 20 ani, în 1996. Magia acestor locuri ne-a fermecat de prima oară şi de atunci am tot venit, în fiecare an, cel puţin o dată. La început, am găsit cazare la nişte oameni buni şi primitori, iar după câţiva ani, am decis să ne construim o căsuţă.

Toţi prietenii pe care îi aduceam la Fundata erau uimiţi de frumuseţea acestor locuri. Atunci ne-am gândit să transformăm casa în pensiune, în acest fel, cât mai mulţi oameni putându-se bucura de ospitalitatea noastră. I-am pus numele Raza Soarelui.

Complexul nostru este alcătuit din Pensiunea Alex și Casa Mare, este cotat cu 4 margarete, conform standardelor Ministerului Turismului.

Casa Mare este alcatuită din 6 camere cu baie proprie, un apartament de două camere, living, sală de mese, bucătărie, bar şi poate găzdui până la 16 persoane.

Capacitatea totală a complexului Raza Soarelui, din comuna Fundata, este de 54 de locuri de cazare (cu ajutorul colaboratorului nostru putem suplimenta cu 16 + 20 = putem ajunge la 90 locuri).

Sala de conferinta cu 20 / 40 / 60 locuri, dotata cu proiector, ecran, flipchart

Pensiunea Alex este formată din 12 camere duble, 2 camere triple, 2 camere de 4 persoane fiecare cu baie proprie, living, sală de mese (restaurant), bucătărie, bar, o mică cramă, spa și fitness, sală de jocuri, terasă.

Sala de mese a complexului are o capacitate de 100 de locuri.

La cerere, se pot organiza conferințe, training-uri, team building-uri şi tabere pentru elevi şi studenți.Ne puteti contacta pentru o oferta personalizata.

Mâncarea pe care o veți servi la noi va fi preparată cu multă dragoste, în bucătăria pensiunii, de bucătăreasa noastră iscusită, tanti Sorina, din produse naturale, provenite din gospodăria proprie sau procurate de la localnicii satului Fundata. Variantele de meniu se pot discuta in prealabil.

 Platouri de intampinare, asezonate cu palinca sau tuica fiarta

Cum ajungeți la noi?

   Mergând pe DN73, în localitatea Fundata veți vedea un indicator pe marginea drumului care vă îndrumă spre Fundățica. Virați în dreptul acelui indicator, coborând pe un drum asfaltat, pe care îl urmați aproximativ 2 km.

Coordonate GPS:
Latitudine/ Longitudine:
44.437711, 26.097367 N / E